Skip to main content

Ulični prodavci

Podnеo tesovickaca18 na dan Pon, 04/13/2020 - 22:14

Često se mogu čuti komentari kako ulični prodavci zauzmu veći deo trotoara te građani ne mogu bezbedno prolaziti. Mnogima njihovo prisustvo ne smeta, jer kako tvrde veći deo njih je socialno ugrožen i na taj način osvaruju jedini prihod. Postavlja se pitanje zašto onda ljudi na pijacama iznajmljuju tezge, plaćaju doprinose, takse, poreze, kad i bez tih troškova mogu da prodaju svoju robu kao što to čine prodavci na ulicama. 

Postoje oni koji bi platili zakup tezge, međutim na regularnim pijacama nema mesta, a sa druge strane su oni kojima je cena zakupa visoka. 

 

Da li je potrebno rešavati pitanje uličnih prodavaca i na koji način? Da li obezbediti veći broj pijačnih mesta, ili pak smanjiti njihovu cenu? 

 

Up
2

Komentari

marijaraickovic Uto, 04/14/2020 - 10:12

Podržavam predlog da se na ovu temu govori jer imam utisak kao da se na ulične prodavce uopšte ne obraća pažnja i da im se nikako ne pomaže već se samo privremeno teraju a nakon toga vraćaju na iste pozicije. Mislim da bi, umesto što se samo teraju sa svojih pozicija, trebalo da im se pomogne i da se omoguće uslovi za otvaranje novih tezgi na pijacama pod povoljnim uslovima. Tako oni ne bi morali da smetaju i strahuju na ulicama a mi, kupci, bismo znali gde da ih nađemo sve na jednom mestu i tako bi im i prodaja išla bolje a i država bi dobijala svoj deo.

masa97 Sub, 04/18/2020 - 12:41

Potrebno je da odgovarajuce komunalne sluzbe propisu mesta na kojima je dozvoljen rad ulicnim prodavcima.Takodje je potrebno propisati izled tezgi na kojima bi oni prodavali svoje stvari kao i propisati obavezu ciscenja po zavrsenom radnom vremenu.Na mestima gde nije dozvoljen rad ulicnim prodavcima ,a oni se obicno tu okupljaju postaviti kamere i uvesti novcane kazne za nepostavanje pravila.